Familjehemskonsulent sökes!

Hoppet erbjuder jour- och familjehem för barn, tonåringar och ensamkommande flyktingungdomar.

Vi kan ta emot barn och ungdomar med kort varsel och erbjuder såväl praktisk hjälp och det övriga stöd som kan behövas i en mängd olika situationer. Som konsulent har du tät kontakt med familjehemmen, följer upp placeringarna regelbundet för att stötta hemmen och individerna. Vidare är konsulenten med när placering anländer och deltar på möten med socialtjänsten, gode män, vårdnadshavare och

Som jour –  och familjehemkonsulent ansvarar du för att handleda och följa upp de familjer som har pågående placeringar. Du kommer genomföra nya utredningsbesök och träffa familjer som visar intresse för att bli jour- och familjehem samt delta vid studiebesök och placering.

Som jour- och familjhemkonsulent kommer du att få samarbeta med socialsekreterare från kommuner och stadsdelar spridda över landet. Samarbete sker också med godemän, skolpersonal och andra instanser såsom barn och ungdomspsykiatrin.

Din arbetstid kommer i huvudsak vara måndag till fredag. Eftersom att familjer som har pågående placeringar ska ha möjlighet att ringa till vårt beredskapsnummer efter ordinarie arbetstid så har vi i ett rullande beredskapschema. Visst kvällsarbete kan ingå och då utövas flextid.

Vi söker dig som har en socionomexamen eller likvärdig utbildning. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som jour- och familjhemkonsulent.

Arbetet kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska eftersom dokumentation är en viktig del av arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Eftersom att det är en del bilåkande i samband med uppföljningar så är det ett krav att ha B-körkort.

Vårt kontor är beläget i Uppsala men vi har familjehem över hela Sverige!

Välkommen med din ansökan till lisette@hoppet.nu